MSD Tech Support Forums

Go Back   MSD Tech Support Forums > Power Grid Diagram Help

Power Grid Diagram Help Collection of diagrams for everything Power Grid

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-04-2012, 08:46 AM
sune sune is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Default powergrid and promag44

Hi

I have a blown TFX hemi with a 44 promag and a 8147 box. I tried installing a powergrid to be able to 2 step the engine etc.

But When i try to run the engine with the powergird connected it is unable to run decently, it stumbles and rpm goes up and down. If I disconnect the powergrid the engine runs like normal.

Is it not possible to run an ignition like mine with the powergrid or what gives?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2012, 09:56 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,025
Default

check the general setting first.

reep general settings.jpg

reep main timing.jpg

reep1.jpg
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2012, 09:58 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,025
Default

also make sure the black wire is grounded and the orange is connected to the battery...plus...the heads grounded...

powergrid to promag 2011.jpg

FLOATING GROUND1.JPG
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2012, 10:31 AM
sune sune is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Default

Thank you for a quick responds.

I forgot to mention i am running without a crank trigger. getting the signal directly from the promag44 generator.

Both the heads are grounded like the diagram.

And the settings seem correct.

Could it be because i run without a crank trigger?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-04-2012, 11:14 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,025
Default

Quote:
Could it be because i run without a crank trigger
it would work with just the generator also ...


using any retard?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2012, 12:12 PM
sune sune is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Default

No retards yet, only the limters this was the first time we tried it, we had to disconnect it to just get it to run.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-05-2012, 12:13 PM
sune sune is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Default

So anyone got an idear what the problem is ?
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2012, 09:30 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,025
Default

get your laptop up and ready and call us...


we need to see the files from the grid .
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2012, 09:04 AM
sune sune is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Default

There are no recordings on the sd card I just checked, Can i upload the user data somewhere? If at all posible i would like to sort this via mail as i live in Denmark
Reply With Quote
  #10  
Old 09-18-2012, 12:51 PM
sune sune is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by FooxNulp View Post
I think, that you are not right. I am assured. Write to me in PM, we will talk.
email sent
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
2011 MSD Performance