MSD Tech Support Forums

Go Back   MSD Tech Support Forums > Boosted Diagram Help

Boosted Diagram Help Collection of diagrams for Supercharged, Turbo setups

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 04-19-2012, 03:15 PM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,041
Default

thickness of the wire ....also , if the wire was a smaller gauge...you would not want to bottom out the screw in the inductive pickup....( might break)
Reply With Quote
  #12  
Old 04-20-2012, 10:58 AM
msdtech21's Avatar
msdtech21 msdtech21 is offline
Tech Support
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,229
Default

The 8912 will not provide a tach signal for the boost controller. The 8912 is basically an inductor that generates a high voltage/low current kickback signal when the wire is pulsed with a square wave.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-20-2012, 02:28 PM
Lucas_Harman Lucas_Harman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Thank you guys so much!

I'll be troubleshooting this weekend onthe RPM signal and hopefully testing again very soon!
Reply With Quote
  #14  
Old 05-02-2012, 03:30 PM
msdtech21's Avatar
msdtech21 msdtech21 is offline
Tech Support
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,229
Default

Ok. Keep us posted.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-04-2012, 09:16 PM
Lucas_Harman Lucas_Harman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

OK, so I've ot the rpm issue figured out and now I am actually getting some swing in my PWM, but it is taking some very wild numbers to get it to do so. It is not controlling boost like it shuold, it is staying below target.

Attached is my last acq file with the PID set at 20 0 100.

I tried 30 15 0, 30 15 15, 40 0 40, 30 0 60, and couldn't get any swing in PWM until I got to 30 0 60. last run was with 20 0 100 and it is still very messy.

C02 to the top of the gate at 70psi line pressure.

HELP!! What am I doing wrong?
Attached Files
File Type: zip 5-4-12 20 0 100.zip (14.7 KB, 5 views)
Reply With Quote
  #16  
Old 05-08-2012, 06:04 AM
Lucas_Harman Lucas_Harman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Anyone???...
Reply With Quote
  #17  
Old 05-08-2012, 10:58 AM
msdtech21's Avatar
msdtech21 msdtech21 is offline
Tech Support
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,229
Default

I called and left a message.
Reply With Quote
  #18  
Old 05-09-2012, 05:49 AM
Lucas_Harman Lucas_Harman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Peter,

I tried calling multiple times yesterday and just got your vmail everytime.

Can you elaborate on here with what you see from the ACQ file? I will try to call again today. I work 8-5 EST, is there a best time to call?
Reply With Quote
  #19  
Old 05-10-2012, 07:18 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,041
Default

i believe we talked to you on this yesterday.
Reply With Quote
  #20  
Old 07-23-2012, 09:52 AM
Lucas_Harman Lucas_Harman is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

OK,

I am still stuck with issues.....

I've tried many different things and the last we talked, it was determined my car was overboosting due to wastegate placement.

Well the car is not overboosting. It hits a wall at 24psi and will not climb above it, no matter what changes I make in the settings for the controller.

Target is at 34psi over ref psi and PWM stays at 40 the entire run.

I'm leaning towards a defective solenoid, how do I test it? Measure resistance? What's the proper test procedure for the solenoid? HELP!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
2011 MSD Performance