MSD Tech Support Forums

Go Back   MSD Tech Support Forums > MSD Ignition Forums > Pro Data+ Software

Pro Data+ Software Questions concerning our Pro Data+ Software

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-13-2012, 11:24 PM
292law 292law is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default 7531

Guys, Just started an engine with a new 7531 and won't rev past 6500?
I have set the rev max:-
out cam
rpm 8500
adj off

no retards are set. I am using a msd crank trigger
Any help is appreciated,
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2012, 07:43 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,915
Default

did we check rotor phasing ?

also, did you mess with the slew rate?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-14-2012, 06:11 PM
292law 292law is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default

rotor phasing appears to be good. If it is out a touch, it still won't stop it from revving more.
RPM slew is set at:-
(1) 6200
(2) 3200
(3) 1900
(4) 1400
(5) 1200
(6) 1000
These values i have not changed, are they pre set?
If i change them to zero will this then allow the engine to go to the max rpm that is set at 8500
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2012, 06:56 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,915
Default

does your rev graph look like this?
7531graph.jpg
Reply With Quote
  #5  
Old 09-18-2012, 12:42 AM
292law 292law is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default 7531

The graph is the same. (only difference is that the limit is 12400)
I will have more time this weekend to start it. I will let you know if the problem is found.
Thanks for the information,
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2012, 02:27 AM
292law 292law is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default 7531

All fixed! It was rotor phasing, Toyota distributor, forgot i had trimed the end of the rotor button as it is about a mile long!

Thanks again for the help guys,
Reply With Quote
  #7  
Old 10-24-2012, 08:12 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,915
Default

bump
Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2012, 02:32 AM
Gaz64 Gaz64 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Brisbane, Australia
Posts: 460
Default

..........
__________________
Regards

Gary

Last edited by Gaz64; 12-23-2012 at 10:59 PM. Reason: removed comment about a new members post
Reply With Quote
  #9  
Old 12-23-2012, 09:47 PM
292law 292law is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Default

Still having issues where the engine won't rev past 3000 under load(tacho). The data recorded says it is revving at 13505 and the lowest is 2712??

If the MSD thinks it is revving this high would it be applying a rev limit??

It sounds exactly like a rev limit the engine hits at 3000.

I can't send the graph through as it is on an old laptop that has xp home

Any help is appreciated,
Reply With Quote
  #10  
Old 12-31-2012, 07:10 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,915
Default

look at the slew rate ....does the graph look like this?

7531 graph.jpg
__________________
msdforms@msdperformance.com


how to send a powergrid file @VIDEO@
http://youtu.be/xO1A1wWYO0g
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
2011 MSD Performance