MSD Tech Support Forums

Go Back   MSD Tech Support Forums > MSD Ignition Forums > Trouble-Shooting

Trouble-Shooting Diagnose your ignition

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-13-2012, 08:11 AM
LONKUS1 LONKUS1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Default Msd 6a problems

i have an older 6a module that i have had repaired by the serviced dept twice already. im not sure but i think unit went out again. jeep would start up and run fine, then with out warning would just shut off. checked fuel supply and it was good, no spark from coil. ran test by jumping green purple combo got spark hooked up line again jeep fired right up. after sitting for 4 days started up great again but after less then 3 minutes of idling abruptly shut off again. once again checked fuel and it was good . no spark again.d idnt do test yet. but thinking it is either in green purple harness or box has intermittant problem.... ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2012, 08:58 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,035
Default

could be the coil or even the the magnetic pick-up/


list what ignition parts you have.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2012, 04:30 PM
LONKUS1 LONKUS1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Default

I have a 6a box in a 1979 jeep 304 v8. A duraspark distributor, with all plug and play connections. So no splices. Accel super stock coil. I did try the purple green test and this time got no spark, cranks like crazy and fuel supply is good grounded to battery . Please help ??????????
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2012, 04:59 AM
Gaz64 Gaz64 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Brisbane, Australia
Posts: 470
Default

Accel coil? Why?
__________________
Regards

Gary
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2012, 06:49 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,035
Default

did you hear the box make any buzzing or clicking noises?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-18-2012, 11:30 AM
LONKUS1 LONKUS1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Default

no , no buzzes or clicks started one day fine and now again it just cranks no spark. used accel coil cause that is what was on there when i purchased vehicle and up to this date has never given me a problem. would prefer msd blaster coil but until i figure out why box is haveing probelms no use throwing money at it for nothing.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-18-2012, 11:38 AM
msdtech1955's Avatar
msdtech1955 msdtech1955 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,035
Default

then unfortunately, we need to see that unit here for repair.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
2011 MSD Performance