MSD Tech Support Forums

MSD Tech Support Forums (http://www.msdignition.com/forum/index.php)
-   Installation Questions (http://www.msdignition.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   spark plug gap with 6a (http://www.msdignition.com/forum/showthread.php?t=18592)

pontiacgp 10-02-2012 12:11 PM

spark plug gap with 6a
 
I have a SBC 355 with vortec heads. I have the delco cheap plugs that I gapped at 40 and Ultra 40 shielded wires. I installed the 6a along with an 85551 and didn't touch the plugs. Last nite I had one plug fail on me but after changing it the car ran great. Today I had another one fail. I check for dead cylinders with a thermal gun on the header tubes. It ran almost good for about 10 minutes but it runs like junk now and the symptoms point to the plugs again. Does the gap I have kill the plugs with the 6a? I picked up some NGK's V power today and what gap should I be setting them at? I'm under 10-1 compression and am running a ZZ4 roller cam if that matters.

pontiacgp 10-03-2012 07:11 AM

Instead of wasting time to post on here and not get any reply from the tech I should used that time to figure out the problem. I would have solved the problem sooner

Brit01 10-04-2012 03:13 PM

What was the problem?

msdtech1955 10-05-2012 08:58 AM

sir, you have to relize, we dont live on forums......we get anywhere from 700 to 1200 calls a day..ranging from opur product ..to answering or competitors problems....

Quote:

I have a SBC 355 with vortec heads. I have the delco cheap plugs that I gapped at 40 and Ultra 40 shielded wires. I installed the 6a along with an 85551 and didn't touch the plugs. Last nite I had one plug fail on me but after changing it the car ran great. Today I had another one fail. I check for dead cylinders with a thermal gun on the header tubes. It ran almost good for about 10 minutes but it runs like junk now and the symptoms point to the plugs again. Does the gap I have kill the plugs with the 6a? I picked up some NGK's V power today and what gap should I be setting them at? I'm under 10-1 compression and am running a ZZ4 roller cam if that matters
post some pics of the plugs/....( but that little of a gap..would not "kill" the plugs)


All times are GMT -6. The time now is 04:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
2011 MSD Performance