PDA

View Full Version : 2002 Mustang Gt And Dis-4?


narekn
09-16-2003, 06:09 AM
Hello to anyone reading:
I have a 2002 Mustang GT 5 speed, it has the following mods:

1. NOS direct injection kit...inside the cylinders (progressive 125 HP shot)
2. NGK V series spark plugs w/ STOCK coils (single coil per cylinder) gapped @ .039"
3. JET "stage 1" module chip on ECU
4. Headers, x-pipe w/o cats, exhaust
5. K&N intake pipe w/filter

PLEASE PLEASE somebody from MSD or anybody who knows if I can use my DIS-4 box in ANY WAY with this setup to improve the retard or any other way, or if the box is even right for my car. If not, what is the best box for my configuration? Thanks in advance, I really appreciate it!

Eric

msdtech2
09-16-2003, 12:02 PM
The only unit that we have for the modular motor is the Stacker 8 Ignition, PN 7020 although this will only be an ignition enhancer and will not offer any retards. The other method is to go with the Dis-4, but you will have to get 2-Dis-4, PN 6215, and 4-PN 8912 Tach Adapters.
Thanks,
msdtech2

narekn
09-19-2003, 04:07 AM
Thanks...but can you please e-mail me a picture description of how to run the wires to the coils and tachs. Please e-mail to narekn@sbcglobal.net

plentipower
09-22-2003, 06:18 PM
I've installed single DIS-4 ignitions with no tach adapters in new model mustangs, but they both were with Accel DFI computer systems. All i do is buy a EDIS module from ford and make my own coil pack/ or coil on plug harness and simply tie in the companion cylinder in the firing order...1&6, 3&5, 7&4, 2&8 to the trigger side of the MSD harness. I don't know if it works with the stock EEC-V since each coil will fire individually so in turn you probably would need two boxes. Just my .02.

msdtech1
09-23-2003, 01:23 PM
Here is a diagram that shows how to install the two MSD DIS 4 Ignitions to a Ford 4.6L engine.

http://msdignition.com/TwoMSDDIS4to99to01Ford46.pdf

narekn
10-30-2003, 02:51 AM
Ok...with this wiring...what are the correct switch positions for each DIS box, I have had this installation and the motor is not running on all cylinders. Please advise ASAP...thanks!
What can be other possible problems...am I using the right spark plugs? (please see original post)

Eric